Széchenyi 2020

A projektek az Európai Únió támogatásával, az Európai Struktúrális és Beruházási Alapok társfinanszírozásával valósultak meg.
Uniós kifizetések (Ft) 2015.09.03.

Kiemelt program a munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése érdekében2012. június 28.

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent "A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése" című kiemelt projekt tervezési dokumentációja.

A foglalkoztatás bővítéséhez elengedhetetlen a szürke- és a feketegazdaság kifehérítése, mely úgy érhető el, ha olyan gazdasági környezetet teremtünk, amelyben sem a munkáltatónak, sem a munkavállalónak nem érdeke a rejtett gazdaságban való részvétel. A be nem jelentett foglalkoztatás a munkavállalókat kiszolgáltatottá teszi, és nem biztosítja számukra a szociális védelemre való jogosultságot, az egészségbiztosítási ellátást, továbbá a megfelelő színvonalú nyugdíjat. A társadalom egészét érintő hatásokat tekintve a be nem jelentett alkalmazottak foglalkoztatása korlátozza a tisztességes versenyt és az adók további mérséklésének mozgásterét.
A kiemelt projekt felhívás meghirdetésekor az elszámolható közkiadásokra rendelkezésre álló keretösszeg 3.750.000.000 forint. 
A pályázat benyújtására 2012. július 2-tól augusztus 1-ig van lehetőség.